вівторок, 21 лютого 2017 р.

21 лютого - Міжнародний день рідної мови


       Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно ХХХ сесії  Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

Для кожного народу своя мова рідна. Кожна мисляча людина обов’язково усвідомлює, що, крім батьків, вона має ще чотири корені: рідна земля, рідна історія, рідна культура, рідна мова. Кожна людина повинна знати і пам’ятати свою рідну мову, але водночас й поважати ту мову, на якій землі і серед якого народу вона живе. Вивчаючи мову, ми не просто запам’ятовуємо слова, а проникаємо у спосіб мислення народу, що говорить нею.
Зберігаючи мову, ми зберігаємо власну душу, те світосприйняття і світорозуміння, що було закладене в нас природою. Відрікаючись від природного, ми порушуємо цілісність нашої особистості, нашу гармонію зі світом.
Українську мову знають у всьому світі, за кордоном визнають однією з найкращих і найрозвиненіших мов світу. Хочеться, щоб її визнавали, пишалися і любили рідні діти на власній землі!
Зі святом! З Міжнародним днем рідної мови! Бережімо свою мову!

  Сьогодні у стінах  Великочернятинської ЗОШ було проведено урочисту лінійку для учасників конкурсу читців, присвячену Міжнародному дню рідної мови. Урочистості пройшли у кабінеті української мови та літератури у дуже душевній атмосфері. Дякую всім учасникам конкурсу, ви всі вже є переможцями! 

Також було проведено диктант єдності для учнів 7, 9 класів.


Немає коментарів:

Дописати коментар